11. Datasekretesspolicy

 

För oss är skyddet av dina uppgifter mycket viktigt. När du använder vår webbplats EMP-shop.se eller EMP-appen för iOS eller Android, kommer vi därför naturligtvis att följa tillämpliga bestämmelser i dataskyddslagstiftningen i enlighet med följande datasekretesspolicy.

 

11.1 Personuppgiftsansvarig

 

E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH

representerat av verkställande direktörerna Ernst Trapp och Dr. Jan Fischer

Darmer Esch 70a

49811 Lingen

TYSKLAND

telefon: 05 91 - 9 14 310

e-post: mailbox@emp.de

 

Dataskyddsombud:

 

André Bosse

Darmer Esch 70a

49811 Lingen

TYSKLAND

telefon: 05 91 - 9 14 310

e-post: datenschutz@emp.de

 

Dataskyddsombudet är en DEKRA-certifierad ”dataskyddsspecialist”.

 

För att certifieras som ”dataskyddsspecialist”, måste dataskyddsombudet belägga sina ämneskunskaper i ett skriftligt prov. DEKRA-certifiering begränsas till en viss tidsperiod och kan förnyas genom att göra efterföljande prov med regelbundna intervaller eller uppvisa bevis om deltagande i fortlöpande utbildningsinsatser. Certifieringen utfärdas av DEKRA Certification GmbH, Handwerkstr. 15, 70565 Stuttgart, TYSKLAND.

.

 

De nödvändiga ämneskunskaperna beskrivs närmare i http://www.dekra-personenzertifizierung.de/fachkraft-datenschutz och inkluderar, bland annat, följande:

 

  • Bestämmelser och genomförande av Allmänna dataskyddsförordningen (EU GDPR)
  • Bestämmelser och genomförande av den reviderade tyska Federala dataskyddslagen (BDSG, ny)
  • Datasäkerhet och IT-säkerhet: tekniska och organisatoriska åtgärder
  • Riskhantering
  • Dataskyddshantering – organisering av dataskydd inom företaget
  • Principer som styr behandlingen av personuppgifter
  • Dataskyddsombud (internt/externt)
  • Rättigheter för registrerade
  • Anmälningsskyldighet
  • med mera (se länk).

 

Dessa krav uppfylls av vårt dataskyddsombud. Enligt DEKRA-stämpeln är certifieringen för närvarande giltig till januari 2020.

 

11.2 Insamlade data och syfte med dataanvändningen

 

Vi kommer att samla in personuppgifter på basis av ditt samtycke för att genomföra kontrakt med dig och/eller för att genomföra rättsliga förpliktelser. Personuppgifter omfattar all information som relaterar till en identifierad eller identifierbar fysisk person.

 

11.2.1 Användningsdata

 

När du besöker vår webbplats eller använder EMP-appen, kommer vi att samla in användningsdata (om till exempel din webbläsare, åtkomsttider, produktsidor du besöker, enhetsdata, version av appen etc.) för statistiska ändamål, för att optimera våra produkter och tjänster samt för att garantera systemsäkerheten.

 

11.2.2  Data som insamlas när du gör en beställning som icke-registrerad användare

 

Om du gör en beställning utan registrering (”beställer som gäst”), kommer vi att lagra de personuppgifter vi behöver för att behandla transaktionen (namn, adress, e-postadress, betalningsinformation).  Dessutom kan du uppge ditt telefonnummer så att vi kan nå dig snabbare vid eventuella frågor. Om du har fyllt i det valfria fältet ”födelsedatum,” kommer vi också att skicka vårt speciella födelsedagsmeddelande till dig. Även gästkunderna har tillgång till vår internationella kundservice.

 

Vi kommer att behandla dina personuppgifter för att bearbeta och fylla i din beställning och för att optimera våra produkter och vår kundservice. För att bearbeta och fylla i din beställning, för att avsända produkter eller för att behandla och underhålla kunddata, kommer vi att överföra personuppgifter till specialiserade tjänsteleverantörer som t.ex. fraktföretag.

 

11.2.3 Data som insamlas när du gör en beställning som registrerad användare

 

Det är mycket bekvämt att beställa från EMP. Vi erbjuder registrering utan kostnad – där dina personuppgifter lagras i ett lösenordsskyddat kundkonto oberoende av någon särskild beställning. Ditt EMP-kundkonto kommer att förenkla beställningsprocessen och erbjuder följande:

 

  • Produkter läggs i din inköpskorg och låter dig fortsätta shoppa
  • Du behöver inte ange dina uppgifter varje gång du gör en beställning
  • Du har åtkomst till dina uppgifter överallt och kan använda EMP:s internationella kundservice
  • Du kan ändra dina personuppgifter under ”Ditt konto” eller radera ditt kundkonto i Online-butiken (se nedan)
  • Registrering är helt gratis och kräver inte att du köper någonting.

 

För att skapa ett kundkonto behöver vi ditt namn och din e-postadress. Dessutom kan du lämna ditt telefonnummer och ditt födelsedatum. Du kan när som helst titta på ditt kundkonto och uppgifterna som lagrats på ditt konto. Detta gör du i ditt personliga område under ”Ditt konto” (efter att du har loggat in). För att radera ditt kundkonto i Online-butiken ska du använda länken ”Radera konto.” Notera att om du raderar ditt konto, så kommer data som har samlats in för ditt kundkonto att raderas från kundkontot i Online-butiken om de inte behövs för att komplettera öppna beställningar och/eller för att genomföra rättsliga förpliktelser, och att du vid en eventuellt ny beställning kommer att behöva ange dina uppgifter på nytt.

 

För att förhindra allt eventuellt missbruk av ditt kundkonto, ska du vara noga med att logga ut från ditt kundkonto efter varje session/registrering. Vissa webbläsare tillåter dig att spara användarnamnet och lösenordet och att automatiskt fylla i denna information nästa gång du når inloggningssidan. Ha detta framför allt i åtanke när du använder en offentlig dator eller om du delar dator med någon annan användare.

 

Om du vill bli medlem i Backstage Club, måste du först skapa ett kundkonto. Data som insamlats av oss kommer därefter även att behandlas för tjänster som erbjuds till medlemmar i Backstage Club.

 

11.2.4 Internationell kundservice

 

Vi tillhandahåller den enklast möjliga, bekvämaste och mest omfattande kundservicen. Den internationella kundservicen för alla EMP-företag står till ditt förfogande för orderhantering. EMP-företag inkluderar E.M.P. Merchandising HGmbH, EMP Mail Order UK Ltd, Emp Mailorder Italia S.r.l., Large Popmerchandising B.V. samt Large Popmerchandising B.V.B.A..

 

Därför kan du inte endast kontakta det EMP-företag där du gjorde din beställning, utan även alla andra EMP-företag för serviceförfrågningar. De behandlar dina kunddata för att handlägga dina serviceförfrågningar.

 

Det EMP-företag där du gjorde din beställning överför dina uppgifter till de andra EMP-företagen så att de får tillgång till dina beställningsuppgifter i händelse av service.

 

Om du använder vårt kontaktformulär för att kontakta oss med en serviceförfrågan, samlar vi in uppgifterna som krävs för att kontakta oss (namn, e-postadress). Alternativt kan du också ange ditt kundnummer och adress så att vi kan behandla din serviceförfrågan effektivare och snabbare.

 

11.2.5 Marknadsföringssyften, t.ex. prenumeration på magasin

 

Vidare kommer vi att använda dina personuppgifter för våra egna marknadsföringssyften (t.ex. för utskick av vårt magasin). Om du prenumererar på vårt magasin, kommer vi att samla in ditt namn och adress. Vi kommer också att samla in ytterligare, frivilliga personuppgifter (födelsedatum, e-postadress, telefonnummer, hur du fick kännedom om oss), om du själv väljer det.

 

11.3 EMP e-postnyhetsbrev

 

Vi erbjuder dig att prenumerera på vårt gratis EMP e-postnyhetsbrev. Om du prenumererar, kommer du att med regelbundna intervaller få e-postmeddelanden med information om våra produkter och tjänster, inklusive nya produkter och tjänster, och information om specialerbjudanden.

 

Genom att uppge din e-postadress, markera rutan för samtycke och därefter klicka på knappen ”Registrera”, godkänner du att EMP Merchandising Handelsgesellschaft mbH, Darmer Esch 70a, 49811 Lingen, kan använda din e-postadress för e-postbaserade marknadsföringssyften enligt följande:

 

Jag lämnar härmed mitt samtycke till att erhålla EMP:s nyhetsbrev och godkänner att E.M.P. Merchandising mbH får behandla mina personuppgifter och skicka regelbunden information till mig om sina produkter. Mina personuppgifter kommer att behandlas i överensstämmelse med bestämmelserna i datasekretesspolicyn [inkludera hyperlänk]. Jag kan återkalla mitt samtycke när som helst genom att informera E.M.P. Merchandising mbH.

 

Du kan också välja att lämna ytterligare information när du prenumererar på nyhetsbrevet. Sådan information inkluderar ditt för- och efternamn, ditt födelsedatum och dina personliga intressen avseende vilken information du vill få från oss.

 

När du har prenumererat på vårt nyhetsbrev, kommer du att få ett e-postmeddelande från oss. För att genomföra din prenumeration på vårt nyhetsbrev, ska du klicka på aktiveringslänken i det e-postmeddelandet. Din e-postadress kommer därefter att lagras permanent och den kommer inte att överföras till tredje parter.

 

För att sända dig information som del av vårt nyhetsbrev som skräddarsys specifikt efter dina personliga intressen, kommer vi att analysera hur du använder Online-butiken, dvs. vilka av våra produkter och tjänster du tittar på eller beställer. Vi kommer inte att använda denna analys för några andra syften och inte heller att överföra denna information till några tredje parter. Vi använder cookies för att spåra användningen av vår webbplats. De flesta webbläsare accepterar cookies som standard. Du kan tillåta eller blockera sessionscookies och permanenta cookies oberoende från varandra genom att välja de lämpliga säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Om du blockerar cookies, kommer vissa funktioner på vår webbplats under vissa omständigheter inte längre att vara tillgängliga för dig och vissa webbplatser kommer kanske inte att visas korrekt.

 

För att förbättra vårt nyhetsbrev kommer vi också att använda e-postanalystjänsten från Emarsys, en tjänst som erbjuds av Emarsys Interactive Services GmbH. I detta syfte kommer vi att spåra dina personliga läsarpreferenser genom att analysera huruvida e-postmeddelanden öppnas och vilka länkar du klickat på. För att spåra öppnandet av e-postmeddelanden, kommer nyhetsbrevet att hämta en särskild grafisk fil från servern. Ytterligare information om dataskydd hos Emarsys hittar du här:

https://www.emarsys.com/en/privacy-policy/.

 

Om du inte längre vill ta emot vårt nyhetsbrev, kan du när som helst avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet. Varje nummer av vårt nyhetsbrev kommer att innehålla en avbeställningslänk i slutet, vilket gör det enkelt och bekvämt att avsluta din prenumeration utan kostnad. Du kan även avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet genom att skicka ett informellt meddelande till e-postadressen datenschutz@emp.de. Om du avslutar din prenumeration på nyhetsbrevet, kommer alla uppgifter du har uppgett för att prenumerera på EMP:s nyhetsbrev att raderas.

 

11.4 E-postannonsering i den mening som avses i paragraf 7 punkt 3 i den tyska konkurrenslagen (UWG)

 

I den omfattning som tillåts enligt lag under paragraf 7 punkt 3 i den tyska konkurrenslagen (UWG), kan vi använda den e-postadress som du har uppgett för att köpa en produkt eller tjänst i utbyte mot betalning för att sända dig annonser om andra, liknande produkter eller tjänster som vi erbjuder. Om du inte längre vill ta emot reklam för liknande produkter och tjänster, kan du när som helst invända mot sådan användning av din e-postadress utan att debiteras andra överföringskostnader än standardavgifterna. För att välja bort produktrekommendationer, kan du klicka på avbeställningslänken som ingår i varje e-postutskick.

 

11.5 Överföring av data till tredje parter

 

Personuppgifter kommer endast att överföras till tredje parter om detta krävs för deras avsedda syften. Vi kommer att överföra dina personuppgifter till fraktföretaget för att avsända din order och till den betalningstjänsteleverantör du har valt för att behandla betalningen. Dina uppgifter kommer inte att överföras till tredje parter för några andra syften (t.ex. marknadsföringssyften för tredje parter).

 

Dina uppgifter kommer endast att överföras till tredje länder om vi uttryckligen har informerat dig om detta i denna datasekretesspolicy. Om vi gör detta, kommer vi att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa att de tredje parter till vilka dina uppgifter överförs tillhandahåller en adekvat skyddsnivå för personuppgifter.

 

11.6 Radering av data

 

Personuppgifter som lagras av oss kommer att raderas om en eller flera av följande situationer inträffar:

 

  • Du har återkallat ditt samtycke till databehandling;
  • Data inte längre behövs för att uppnå syftet med datalagring; eller
  • Lagring är eller blir olaglig enligt andra rättsliga grunder.

 

Om dina uppgifter raderas eller blockeras, kommer du dock inte längre att kunna använda vissa tjänster. Vi kommer inte att radera data om och i den utsträckning vi omfattas av juridiska dokumenteringsskyldigheter.

 

11.7 Dina rättigheter

 

På din begäran kommer vi att informera dig om vilka av dina personuppgifter som lagras av oss. Information kan också tillhandahållas på elektronisk väg. På din begäran kommer vi också att korrigera, blockera eller radera dina personuppgifter som lagras av oss. Din rätt att radera personuppgifter kan förhindras av juridiska dokumenteringsskyldigheter. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke till behandlingen av dina personuppgifter med framtida verkan. Återkallelse kommer inte att påverka lagligheten för databehandling som inträffar innan samtycket återkallats.

 

Du har rätt att begära att vi gör tillgängliga för dig eller överför till andra styrenheter i maskinläsbart format dina uppgifter som du har lämnat till oss och som vi behandlar med en automatiserad metod eller användningen som du har samtyckt till.

 

Du kan också när som helst invända mot användningen, behandlingen eller överföringen av dina personuppgifter, inklusive, utan begränsning, för direktannonseringssyften (t.ex. e-postannonsering eller magasin) genom att informera vårt dataskyddsombud (via ovanstående adress eller genom att skicka ett e-postmeddelande till datenschutz@emp.de). Detta kommer inte att medföra några andra överföringskostnader än standardavgifterna. När vi har mottagit din invändning, kommer vi inte längre att använda eller behandla den aktuella datan för direktannonseringssyften och vi kommer att omgående sluta sända ytterligare reklam till dig, inklusive vårt magasin.

 

Du kan också framföra ett klagomål till den behöriga tillsynsmyndigheten för dataskydd i Hannover.

 

11.8 Säkerhet och kryptering

 

Vi kommer att skydda dina personuppgifter mot risker som är förenade med databehandling. I detta syfte upprätthåller vi lämpliga, toppmoderna tekniska och organisatoriska åtgärder.

 

Programvaran till vår säkerhetsserver (secure sockets layer – SSL) kommer att kryptera alla dina personuppgifter, som t.ex. ditt namn, adress och kreditkortsnummer. Sådan information kan inte ses av obehöriga tredje parter under överföring via Internet. Programvaran till vår säkerhetsserver (secure socket layers – SSL) kommer att kryptera data du matar in så att den kan överföras säkert via internet.

 

11.9 Betalning med faktura – överföring av data till Klarna

 

Genom att välja betalningsalternativet ”betalning med faktura” godkänner du att vi får samla in följande personuppgifter som krävs för att behandla köpet med fakturabetalning och för att genomföra en identitets- och kreditkontroll, som t.ex. ditt för- och efternamn, adress, födelsedatum, kön, e-postadress, telefonnummer, samt data som krävs för att behandla köpet med fakturabetalning och som relaterar till beställningen, som t.ex. antal produkter, produktnummer, fakturabelopp och skatter i procent, och överföra sådana uppgifter till Klarna GmbH, Theresienhöhe 12, 80039 München (nedan ”Klarna”). Sådana uppgifter kommer att överföras för att låta Klarna behandla ditt köp med den betalningsmetod du har valt, för att fakturera dig samt för att genomföra en identitets- och kreditkontroll. Klarna har ett legitimt intresse för överföringen av köparens personuppgifter och behöver sådana uppgifter i syfte att inhämta information om köparens identitet och kreditbetyg från det lämpliga kreditvärderingsinstitut. Du hittar ytterligare information om kreditvärderingsinstitut som samarbetar med Klarna i Klarnas datasekretesspolicy. I samband med beslutet om huruvida kontraktet ska ingås, genomföras eller avslutas, samlar Klarna även in och använder, utöver verifiering av adressen, information avseende köparens tidigare betalningsbeteende och sannolikhetsdata avseende framtida betalningsbeteende. Bedömningen beräknas av Klarna baserat på en vetenskapligt erkänd, matematisk-statistisk metod. I detta syfte kommer Klarna också att använda dina adressuppgifter. Om denna beräkning visar att din kreditvärdering är otillräcklig, kommer Klarna att omgående underrätta dig.

 

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till Klarnas användning av dina personuppgifter genom att informera Klarna. Även om du återkallar samtycket, kommer Klarna dock fortsättningsvis att ha rätt att behandla, använda och överföra personuppgifter om och i den utsträckning som krävs för att behandla betalning som använder Klarnas tjänster, som krävs enligt lag eller fastställts av en domstol eller tillsynsmyndighet.

 

11.10 ”Hänvisa en vän”-annonsering

 

Vi använder tjänsten från Aklamio GmbH (nedan ”Aklamio”) för ”Hänvisa en vän”-annonsering. För ”Hänvisa en vän”-annonsering måste du registrera dig med din e-postadress hos Aklamio. För syftet med och omfattningen av datainsamling och den vidare behandlingen och användningen av data av Aklamio, och för dina tillhörande rättigheter och inställningsalternativ för att skydda din integritet, hänvisar vi till Aklamios datasekretesspolicy: https://www.aklamio.com/de/datenschutz

 

11.11 Tävlingar

 

Om du deltar i en tävling, kommer vi att samla in de personuppgifter du har uppgett för tävlingens syften.

 

Om du vinner en tävling, kommer E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH vanligen att publicera ditt namn. För att underrätta dig om resultatet från en tävling, kommer vi att skicka ett e-postmeddelande till den e-postadress du har uppgett.

 

Personuppgifter till deltagare kommer att behandlas enligt syftena med tävlingen och för statistiska ändamål av E.M.P.  Merchandising Handelsgesellschaft mbH.

 

Lagrade personuppgifter kommer att raderas när de inte längre behövs för att genomföra tävlingen eller om lagring är eller blir olaglig enligt andra rättsliga grunder.

 

11.12 Facebook Connect och Google+ Sign-In

 

För registrering på vår webbplats kan du använda ”Facebook Connect,” en tjänst från Facebook Inc., 1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, U.S.A. (nedan ”Facebook”). Om du registrerar dig med Facebook Connect, kommer din profil på vår webbplats att länkas till din profil på Facebook. Om du använder Facebook Connect, kan du använda dina inloggningsuppgifter för Facebook för att registrera dig på vår webbplats. I detta fall kommer ditt användar-ID för Facebook att skickas till oss och länkas till ditt användarkonto på vår webbplats. Dessutom ger du oss därigenom tillåtelse att sända dig e-postmeddelanden till den e-postadress som är kopplat till ditt Facebook-konto. För information om dina uppgifter, datainsamling och skydd av din integritet, hänvisar vi till Facebooks datasekretesspolicy. Om du inte vill att din Facebook-profil ska länkas till ditt användarkonto, ska du inte använda Facebook Connect.

 

Du kan också registrera dig på vår webbplats med hjälp av Google+ Sign-In, en tjänst från Google, Inc. (nedan ”Google”). Om du använder Google+ Sign-In, kommer data som du tillhandahåller endast att behandlas och lagras av oss enligt syftena med din registrering. Användning av Google+ Sign-In omfattas av datasekretesspolicyn och allmänna villkor för Google. När du använder Google+ Sign-In, kommer din Google+ registreringsinformation (inklusive personuppgifter som t.ex. ditt namn, e-postadress, telefonnummer och annan information som du har uppgett som en del av din Google+ profil) att överföras av Google till EMP. För ytterligare information om Google+ Sign-In och om administrationen av dina Google+ åtkomsträttigheter, kan du klicka här.

 

Om du inte samtycker till sådan dataöverföring, ber vi dig att använda ditt EMP-konto i stället för Facebook Connect eller Google + Sign-In vid registrering.

 

11.13 Sociala insticksprogram

 

Vi använder sociala insticksprogram (nedan ”insticksprogram”) för sociala nätverk.

 

För ökat skydd av dina uppgifter när du använder vår webbplats integreras insticksprogram inte i vår webbplats utan restriktion, utan enbart genom att använda en HTML-länk (så kallad ”shariff-plugin”). Denna typ av integration säkerställer att ingen koppling kommer att etableras till tjänsten än från den sociala nätverksleverantören genom att bara använda vår webbplats. Om du klickar på en knapp i ett socialt nätverk, kommer ett nytt fönster att öppnas och nå tjänsteleverantörens sida där du därefter kan (i tillämpliga fall, efter att du angett dina inloggningsuppgifter) klicka på exempelvis gilla-knappen eller dela-knappen.

 

För syftet med och omfattningen av datainsamling och den vidare behandlingen och användningen av data av sociala nätverksleverantörer på deras respektive webbplatser, och för dina tillhörande rättigheter och inställningsalternativ för att skydda din integritet, hänvisar vi till datasekretesspolicyerna för följande leverantörer:

 

http://www.facebook.com/policy.php

https://www.google.com/intl/de/policies/

http://pinterest.com/about/terms

https://twitter.com/de/privacy

https://www.whatsapp.com/legal/#privacy-policy

 

11.14 Userlike-chattar

 

Vår webbplats erbjuder alternativet Userlike, en programvara för chattar från företaget Devcores UG (haftungsbeschränkt) (nedan ”Userlike”). Userlike använder cookies som kommer att lagras på din dator och tillåter personliga samtal med dig i form av chattar i realtid på webbplatsen. När du använder chattfunktionen kommer chatten, inklusive de visade sidorna, att insamlas, behandlas och lagras av Userlike i Tyskland. För ytterligare information om datasekretesspolicyn hos Userlike ber vi dig klicka här.

 

11.15 Cookies och spårning

 

Cookies är små textfiler som lagras av din webbläsare på hårddisken till din dator. Våra cookies innehåller ingen personlig information av något slag och används enbart för navigerings- och igenkänningssyften.

 

Vi använder två typer av cookies: ”permanenta cookies” som stannar på din dator under en längre tidsperiod, och ”sessionscookies” som raderas omedelbart när du stänger din webbläsare. Permanenta cookies hjälper oss att känna igen dig nästa gång du besöker vår webbplats. Du kan emellertid radera sådana cookies manuellt i din webbläsare om du vill. Sessionscookies är viktiga, till exempel för att du ska kunna lägga produkter i din kundvagn under ditt besök och för att behålla dem i din kundvagn tills du är redo att slutföra din beställning. Cookies hjälper oss också att analysera hur kunder använder vår Online-butik. Detta hjälper oss att kontinuerligt optimera och förbättra Online-butiken.

 

De flesta webbläsare accepterar cookies som standard. Du kan tillåta eller blockera sessionscookies och permanenta cookies oberoende från varandra genom att välja de lämpliga säkerhetsinställningarna i din webbläsare. Om du blockerar cookies, kommer vissa funktioner på vår webbplats under vissa omständigheter inte längre att vara tillgängliga för dig och vissa webbplatser kommer kanske inte att visas korrekt.

 

11.15.1 Google Analytics

 

Vår webbplats använder Google Analytics, en webbanalystjänst från Google. Google Analytics använder cookies som lagras på din dator och tillåter en analys av din användning av webbplatsen.

 

Information som genereras av cookies om din användning av denna webbplats kommer i allmänhet att överföras till en server tillhörande Google i USA och att lagras där. Om IP-anonymisering har aktiverats på denna webbplats, kommer din IP-adress dock först att trunkeras av Google i Europeiska unionens medlemsstater eller i andra signatärstater till avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Notera att Google Analytics har konfigurerats på denna webbplats så att IP-adresser kommer att spåras anonymt (så kallad IP-maskning). Endast i undantagsfall kommer den fullständiga IP-adressen att överföras till en Google-server i USA och maskas där. På uppdrag av operatören av denna webbplats kommer Google att använda denna information för att analysera din användning av webbplatsen, för att sammanställa rapporter om webbplatsens aktiviteter samt för att utföra ytterligare tjänster för webbplatsens operatör som relaterar till webbplats- och internetanvändningen. IP-adressen som överförs av din webbläsare i anslutning till Google Analytics kommer inte att slås samman med några andra data från Google. Du kan blockera cookies genom att välja de passande inställningarna i din webbläsare; notera dock att en blockering av cookies kan medföra att du kanske inte längre kan använda alla funktioner på denna webbplats till fullo.

 

Vi använder också Google Analytics annonseringsfunktioner för att spåra intryck i Googles visningsnät. I detta syfte kompletteras webbplatsens data med icke personbaserade uppgifter från våra Google annonseringsprodukter.

 

Du kan förhindra spårningen av data om din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) som genereras av cookies och spårningen av data från Google annonseringsprodukter och Googles behandling av sådan data genom att ladda ned och installera ett insticksprogram för webbläsare som finns tillgängligt via följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

 

11.15.2 Google Conversion Tracking

 

Framgången hos våra annonseringskampanjer som använder Google Adwords mäts av Google Conversion Tracking, ett verktyg från Google Inc., 1600 Amphitheater Pkwy., Mountain View, CA 94043 (nedan ”Google”). Om du överförs till vår webbplats genom en Google-annons, kommer en cookie att placeras på din dator. Via sådana cookies erhåller vi feedback avseende vilka produkter och tjänster på våra webbplatser som används av våra kunder. Cookies raderas automatiskt efter 30 dagar. Inga personuppgifter överförs till oss i samband med detta. Om du vill avaktivera cookies för konverteringsspårning, kan du välja de tillhörande inställningarna i din webbläsare så att cookies från domänen ”googladdservices.com” kommer att blockeras.

 

11.15.3 Google remarketing

 

Vi använder Google remarketing för vår Online-butik, ett Google-program för intressebaserad annonsering. Baserat på cookies som har lagrats för detta syfte under tidigare besök i vår Online-butik, kan vi publicera online-annonser som riktas mot användarnas intressen. Sådana annonser avser antingen produkter som du redan har tittat på eller produkter som kan intressera dig baserat på ditt köp- och sökbeteende.

 

Du kan givetvis avaktivera Googles användning av cookies för dessa syften: http://goo.gl/pB3EE

 

I alternativet kan du också avaktivera tredjepartsleverantörers användning av cookies i allmänhet: http://www.networkadvertising.org/choices/

 

Här hittar du ytterligare meddelanden och information om Googles datasekretesspolicy: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

 

11.15.4 Criteo retargeting

 

Vi använder retargeting-teknik från Criteo GmbH, Gewürzmühlstr. 11, 80538 München, (nedan ”Criteo”),= för vår webbplats. Denna teknik samlar in information för marknadsföringssyften om webbplatsbesöKlarnas sökbeteenden i anonym form och placerar cookies för detta syfte. Detta låter Criteo analysera sökbeteende och baserat på detta visas specifika produktrekommendationer i form av lämpliga reklambanners när andra webbplatser besöks. Under inga omständigheter kan anonyma data användas för att identifiera besökare på webbplatsen. Data som insamlats av Criteo kommer enbart att användas för att förbättra annonserade produkter och tjänster. Varje visningsbanner kommer att innehålla, i det nedre högra hörnet, ett litet ”i” (som står för ”information”), som öppnas när du drar musen över den och som flyttar dig till en sida där systemet förklaras och en opt-out erbjuds när du klickar på den. Om du klickar på ”opt-out” [sätt in länk till opt-out-cookie], kommer en opt-out-cookie att sättas ut som förhindrar att sådana banners visas i framtiden. Data kommer inte att användas för några andra syften eller överföras till några tredje parter.

 

Du hittar ytterligare information om Criteos datasekretesspolicy här: http://www.criteo.com/de/privacy/.

 

11.15.7 Facebook Pixel

 

Vi använder Facebook Custom Audience Pixel, en tjänst från Facebook, på vår webbplats. En cookie placeras ut som låter oss förstå hur vår marknadsföring blir mottagen på Facebook och hur den kan förbättras.

 

Till exempel kan ditt beteende spåras när du har flyttats till en säljares webbplats genom att klicka på en Facebook-annons. Syftet är att analysera effektiviteten hos Facebook-annonser för statistik- och marknadsforskningssyften och att därigenom optimera framtida annonsering.

 

Uppgifter som insamlas i sådana sammanhang är anonyma för oss och låter oss därför inte göra några härledningar avseende din identitet. Uppgifter kommer emellertid att lagras och behandlas av Facebook så att de kan länkas till din användarprofil och Facebook kan använda sådana uppgifter för sina egna annonseringssyften i enlighet med Facebooks dataanvändningspolicy (https://www.facebook.com/about/privacy/). Detta kan tillåta Facebook och dess affärspartner att driva reklam på eller utanför Facebook.

 

11.15.8 Dynatrace Performance Monitoring

 

Vi använder Dynatrace Performance Monitoring, en webbtjänst från Dynatrace LLC, på vår webbplats. Tjänsten övervakar prestandan hos webbapplikationer. När tjänsten används, kommer dina uppgifter att omedelbart göras anonyma. Du hittar ytterligare information om datasekretess hos Dynatrace Performance Monitoring här:

 

www.dynatrace.com/company/terms-and-conditions/privacy

 

11.15.9 Salesforce Commerce Cloud Analytics

 

Vi använder Salesforce Commerce Cloud Analytics, en tjänst från Salesforce Germany GmbH, för vår webbplats. Tjänsten hanterar användartransaktionsdata från vår webbplats. Insamlade och indexerade data kan analyseras. Till exempel kan indexerade data kategoriseras eller sammanställas, visas i olika slags diagram och grafik eller kompletteras med ytterligare data eller information.

 

Du hittar ytterligare information om datasekretess hos Salesforce här:

 

https://www.salesforce.com/de/company/privacy/